Talán segitség...

Ez az oldal , olyan szándékkal jött létre , hogy a blogspoton kezdtünk el blogolni. Mivel az alapsablonok eléggé unalmasak voltak és egyediek meg pláne nem, elkezdtünk keresgélni , sablonokat , háttereket ,hogy " magunkra "szabjuk a blogunkat. Mostanra már úgy érezzük sok oldalt láttunk ahhoz , hogy másnak is hasznára lehetne ez a gyűjtemény. :) Közbe sikerült zenelejátszó, óra , számláló , babavonalzó és egyéb html kódos oldalakra is bukkani.Szándékunkban áll, olyan sablonokról írni, amit letöltöttünk, beköltöztünk, dolgoztunk vele, de valamiért mégsem funkcionált tökéletesen. Mivel egyikünk sem ért hozzá szakmailag, az okokról fogalmunk sincs, lelkes amatőrként csak a saját tapasztalatunkat szeretnénk leírni ide, néha konyhanyelven, úgyhogy minden erre tévedő számítástechnikai zsenitől elnézést, esetleg segítséget kérünk!

2009. október 9., péntek

A legtutibb csekkoló, ami ráadásul titkos

Ajánlom figyelmébe azoknak, akik azt hiszik őket senki nem olvassa... :o)))

Van egy csekkoló, ami a blogon nem látszik, de mégis pontos jelentést ad, ki járt ott, mennyi időt töltött ott, honnan érkezett, milyen kulcsszó alapján talált meg, és további hasonló dolgokról. Tessék, így lehet aktiválni:

A GOOGLE ANALYTICS oldalán jelentkezz be a blogodhoztartozó felhasználónévvel, jelszóval.
Ha bejelentkeztél megjelenik egy ablak, ott a bejelentkezés gombra kell kattintani.


Adatokat kér, pl. blogod címe, fiókod neve, időzóna... Nem minden kötelező!


A következő ablak a kapcsolattartási infokat kéri, itt sem kell mindent megadni.


Az utolsó ablakban pedig kéri fogadd el a feltételeket.



Ha ez is megvolt, megadja a kódot amit majd be kell építeni a blogba, ezt érdemes kimenteni worldbe is, ha netán később kellene újra.


A következő oldalon már látod a saját fiókodat, egyelőre adatok nélkül, mert azokat a rendszer mindig 24 óra elteltével dolgozza fel.


ha eddig eljutottal lépj be a blogodba, nyisd meg az elrendezés-html kód szerkesztése menüt és keresd ki a blogod kódjában a body html tagokat, alul lesznek. A body fölé szúrd be a csekkoló kódját és mentsd el a változásokat.


Most ellenőrizd a csekkoló működését. Ha a táblázatban egy sárga háromszögben felkiáltójelet látsz, akkor bibi van. Keresd meg a szerkesztés (EDIT) "gombot" a táblázat jobb oldalán, kattints,


és itt már csak az a dolgod, hogy kattints a státusz ellenőrzés linkre (CHECK STATUS).


Ezután látni fogod a kódot, amelynek egyeznie kell a blogodba beépített kóddal,


és készen is vagy! Gratulálok, mostantól kiszűrted a zugolvasókat!

Mindez angolul képekkel ITT.
Én pedig Cicurkának tartozom hálával ezért. :o)))

A kézcsókokat kommentben fogadom. ;o)))

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen ma mindent így csináltam és a sárga háromszög is eltűnt a felkiáltójellel! Nagyon tetszik az oldalatok sok hasznos dolgot találok kezdőként. Igaz egy ideje már irkálok, de nem sok időm volt fejleszteni, de nektek hála itt mindent megtalálok!
    Ezer köszönet!

    VálaszTörlés
  2. Hello... Nekem azt írta ki, hogy hibát észlelt. :O :( Miért? Mindent helyesen csináltam, már a feltételeket is elfogadtam, és mikor tovább kattintottam, azt írta ki, hogy hibát észlelt...

    VálaszTörlés